Hardschuim installatieBetonvloer, Eb- en vloedvloer liftenKantinevloer liftenVerzakte Kantinevloer liftenVerzakte bedrijfshalvloer liftenBetonvloer liften ophogen HeutermanGroep

Grondstabilisatie

Een gevaar bij bijvoorbeeld bouwprojecten is de kwaliteit van de grond waarop constructies geplaatst zijn, deze moet over het algemeen stabiel zijn. Het (toekomstige) inklinken van zand- en grondlagen kan schade veroorzaken, wat jammer is, maar ook onnodig. Door het gebruik van grondstabilisatie kunt u dit namelijk eenvoudig voorkomen. De constructieve grondinjecties zijn bedoeld voor de kelderbouw en het opvangen of stabiliseren van een fundering.

Dat is waar Heuterman Groep u mee kan helpen. Zo kunnen wij:

  • zand- en grindlagen verlijmen
  • bij niet geheide constructies, de funderingen stabiliseren
  • waterdichte schermen aanbrengen bij bouw- en boorkuipen, en wellen dichten

Grondstabilisatie wordt toegepast, door het injecteren van zand en grondlagen. Al onze producten zijn REACH gekeurd en daarnaast zijn wij natuurlijk voorzien van de benodigde certificaten.

Wij kunnen in samenwerking met CRUX Engineering een deskundig advies op het gebied van Geo Engineering leveren. (bv. Plaxis berekening)

Ook kunt u zelf advies opvragen bij CRUX Engineering

De (grondinjectie) methodes waarmee wij werken zijn zeer milieuvriendelijk. Er worden geen schadelijke producten gebruik om de grond te verharden en het levert langdurige effecten op. De toepassing is daarnaast divers.


Hardheid injectielichaam

Bekijk en bepaal zelf de hardheid van ons geïnjecteerde product in de onderstaande video. Het zandpakket bestaat uit ziltig zeer fijn zand, de onderste meter is aangebracht in het grondwater. Verticale constructieve grondstabilisatie t.b.v. het uitgraven en bouwen van een kelder.